facebook

Оксана Базилюк хоче одужати заради дев’яти дітей і коханого чоловіка

Оксана Базилюк сподівається на підтримку небайдужих людей.

– Коли почула діагноз лікарів, то стало дуже страшно. У першу чергу злякалася через дітей: як вони житимуть без мене, якщо я помру?! – говорить про онконедугу 28-річна Оксана Базилюк, яка живе у селі Грузливець та разом із чоловіком Миколою виховує дев’ять синів і дочок – Олена, 14 р., Анна, 13 р., Анастасія, 11 р., Микола, 10 р., Кіріл, 8 р., Костянтин, 7 р., Макар, 6 р., Марія, 3 р., Мирослава, 1 р.

Не так давно в сім’ї Оксани усе було гаразд, в оселі панувала атмосфера щастя та гармонії. А потім почалася чорна смуга проблем.

Восени 2018 року біля будинку автомобіль збив одного з синів. Зробили складні операції на голові. Кілька місяців рідні виходжували травмованого хлопчика. Не встигли оговтатися від лиха, як у дім прийшла нова страшна біда. В Оксани лікарі діагностували онконедугу – рак шийки матки. І розпочалася відчайдушна боротьба за життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Микола зізнається, що дуже любить свою дружину та дітей

– Дуже люблю сім’ю, не уявляю свого життя без дітей та дружини, – каже 38-річний Микола Базилюк. – Коли дізнався про онконедугу Оксани – це був найстрашніший момент. І зараз ми робимо усе можливе, щоб врятувати її.

У листопаді 2019 року Оксана Базилюк почала відчувати різкі болі внизу живота. Звернулася до районних лікарів, які направили хвору на додаткове обстеження в Житомир. Через кілька тижнів жінка почула вирок від медичних фахівців: рак шийки матки.

– Коли почула діагноз лікарів, то стало дуже страшно. У першу чергу злякалася через дітей: як вони житимуть без мене, якщо я помру?! – говорить Оксана. – Важко було зізнатися синам і дочкам, що їхня мама – серйозно хвора. Одного разу мою розмову з чоловіком підслухала старша донька Олена. Підійшла до нас і запитала про що ми усамітнено говоримо. Тоді довелося їй розповісти правду. Це була одна із найважчих бесід у нашому житті.

Діти, дізнавшись про онконедугу, стали більше дбати про хвору маму. Вони готують їсти, прибирають оселю, порають господарство, займаються городніми справами.

– Раніше у нашій сім’ї готувала тільки я. Дивилася кулінарні програми, читала рецепти в газетах, намагалася дивувати рідних різною смакотою, – зізнається Оксана. – Відколи занедужала і не маю сил готувати, то за цю роботу взялася Олена. Настя та Аня – відповідальні за чистоту в домі, а сини допомагають чоловіку порати господарство – годують курей, качок та гусей.

Оксані Базилюк важко дається лікування. Доводиться їздити в місто на променеву терапію. Така поїздка обходиться мінімум у 1000 гривень. Від самого початку онконедуги витратили щонайменше 50 тисяч гривень.

– Дружина не може спати, усе болить, пігулки не допомагають. Роблю сам їй знеболювальні уколи, – каже Микола. – Моя Оксана дуже любить каву. Тому часто роблю їй приємне, коли приношу кавовий напій у ліжко, до якого можу подати власноруч приготований яблучний штрудель.

– Так, мій чоловік уміє також готувати. Ви б спробували який пече домашній хліб. Цій справі навчив і доньок, – ніжно промовляє Оксана. – Підтримка рідних для мене – дуже важлива! Дітки слухаються, не бешкетують, намагаються не засмучувати. Малюють для мене різні малюнки зі словами: «Ми тебе любимо!».

Протягом останніх кількох місяців Оксана помітно змінилася зовнішньо: колір шкіри став блідим, схудла із 62 кілограм до 47. Важка недуга виснажує організм жінки.

– Хочу одужати заради своїх дев’яти дітей та коханого чоловіка! – каже Оксана. – Вдячна усім, хто допомагає мені боротися за життя.

– Ми – проста сільська сім’я, не маємо коштів для тривалого лікування. А попереду дружину чекає складна операція. Будуть оперувати швидше за все у Житомирі. У скільки обійдеться перебування у лікарні наразі невідомо. Тому прошу небайдужих людей, щоб допомогли фінансово, – звертається чоловік Микола.

Кошти можна перерахувати на картку Ощадбанку 5104 7700 2870 9675 (Базилюк Оксана). Телефон онкохворої багатодітної матері:
097 140 98 43.

Діти з нетерпінням чекають маму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...